Op 10 September lanceerden we de virtual agent die makelaars toelaat om immo (huizen en appartementen), die te koop worden aangeboden, te laten zien aan geïnteresseerden in virtuele realiteit. Tot op vandaag was het moeilijk voor een potentiële koper om een concrete beeld te vormen van de woning alvorens langs te gaan en vaak teleurgesteld naar huis terug te keren. Een probleem dat de eigenaars van Firefleye zelf aan de lijve ondervonden toen ze op zoek waren naar een nieuwe woning.

buiten

Social link vanuit Facebook naar een pand waar een virtuele tour kan worden bekeken
Social link vanuit Facebook naar een pand waar een virtuele tour kan worden bekeken

Begin 2016 startte een van de co-founders van Firefleye een zoektocht naar een nieuw huis. Na enkele teleurstellende bezoeken kwam het idee op om zelf een tool te ontwikkelen die de bezoeker in staat zou stellen rond te wandelen in het huis zonder zich te hoeven verplaatsen. Het zou niet alleen interessant zijn voor de potentiële koper, maar ook voor de makelaar zo bleek, want al snel kwam de reactie dat het ook hen vele verplaatsingen kon besparen. Tevens kunnen ze zich op die manier onderscheiden van de concurrentie en de nodige toegevoegde media aandacht creëren, wat niet onbelangrijk is in deze sector.

Na het maken van de eerste 360° foto’s genomen en aan de hand van de Virtual Agent werd de eerste virtuele tour gecreëerd. Bij de lancering van het huis dat te koop werd gesteld, werd de link naar onze website dan ook aardig gedeeld op de sociale media wat tot extra zichtbaarheid zorgde voor de makelaar en het huis.

Het nemen van de foto’s gebeurt op een heel makkelijke en efficiënte manier door de makelaar zelf. Aan de hand van een 360° camera zoals de Ricoh Theta worden foto’s genomen in elke kamer van het huis. Deze worden in een tweede stap opgeladen in de beheermodule van de virtual agent en dan met elkaar verbonden om een virtuele tour te creëren. Doordat het absoluut niet tijdrovend is, blijft het makkelijk voor de makelaar, zelf al heeft die geen technische kennis.

Virtual tour of a house
Screenshot van de virtuele tour op de website

De tijd die een makelaar er zou moeten insteken en de kost van bijvoorbeeld de camera waren de grootste struikelblokken maar dit is nu verleden tijd dankzij Firefleye. Zo kan een makelaar de foto maken op het moment dat hij de foto’s maakt voor andere websites zoals immoweb. Doordat de makelaar zelf het werk kan doen om de foto’s te maken en te beheren kan de kost tot een minimum beperkt worden. Ook de 360° camera die gebruikt wordt voor dergelijke virtuele tours kost tegenwoordig niet meer dan een gewoon fototoestel (200 – 600 €).

Na de succesvolle lancering van de eerste woning is er reeds een eerste bedrijf ‘Klein Brabant Motors’, dat zijn showroom met Renault wagens laat zien in virtuele realiteit. Samen met Trevi Axus, een immokantoor uit Puurs, testen we nu de applicatie verder om deze verder te optimaliseren en uit te rollen in de verschillende sectoren die er baat zouden bij hebben.

Wie interesse heeft om ook aan de slag te gaan met de tool van Firefleye kan steeds contact opnemen met Firefleye.

Firefleye laat je toe immo te verkopen in Virtuele Realiteit
Tagged on: