Virtual Reality heeft vele toepassingsgebieden, maar het is soms niet evident om concrete use cases voor de geest te halen voor specifieke sectoren. Om u al een beetje op weg te helpen lijsten we een aantal mogelijkheden op en waar het gebruikt kan worden. Zo hebben we het in dit artikel over architecten, constructie, showrooms, fabrieken, vorming, e-learning en enkele andere voorbeelden.

Virtual Reality Use Cases

Architecten

Firefleye - use case - architectTijdens de ontwerpfase, of naderhand ook bij het bespreken van de ontwerpen met de klanten, kan Virtual Reality of virtualizering de architect helpen om het concept visueler te maken. Zo kan hij de gemaakte plannen (al dan niet in autocad) laten ‘beleven’ aan de hand van een Virtual Reality bril. De klant kan van buiten af het gebouw bekijken en zelf in de ruimtes staan of er door wandelen alsof hij zelf in de gebouwen rondloopt. Het zal hem een goed idee geven over ruimte, kleurgebruik, plaatsen van muren of meubels etc.

Buiten VR brillen kan er ook gewerkt worden met virtualizering waarin 360° beelden getoond worden op een tablet met toevoeging van interactiviteit. Zo kan de klant van de ene ruimte naar de andere gaan, rondkijken in de ruimte en aan de hand van interactiviteit (foto’s, tekstuele informatie of filmpjes) meer informatie krijgen over de ruimte, gebruikte materialen etc.

Constructie

Na de fase waarin architecten hun plannen afwerken, vangt de constructiefase aan. Hier kan de maatschappij die instaat voor het bouwen van het gebouw de plannen in Virtual Reality bekijken, het zal hem een goed idee geven van het beoogde eindresultaat en waar het nodig is kan ook aan de hand van interactiviteit additionele informatie toegevoegd worden over het gebruik van materialen en specifieke (onzichtbare) aspecten die de bouwheer in acht dient te nemen.

De project manager kan aan de hand van 360° foto’s die op de bouwsite genomen worden, de projecten opvolgen van op kantoor en zo ook rapportering doen naar klanten over de vooruitgang van het project. Eindelijk wordt de communicatie gedaan aan de hand van foto’s en kan de klant meteen gerichte feedback geven die toegevoegde waarde kunnen betekenen en op termijn de klantentevredenheid alleen ten goede komen.

Wil je graag weten hoe dergelijke project opvolging aan de hand van virtualizering of Virtual Reality kan gebeuren? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Firefleye werkt samen met u een oplossing op maat uit die op korte termijn een meerwaarde kan zijn voor uw bedrijf, uw werknemers en uw klanten.

Showrooms en verkoop

Ongeacht of het in uw showroom of op de baan is, moet de verkoper of accountmanager zo goed als mogelijk uw potentiële klanten inlichten over de sterke punten van uw product. Badkamers, veranda’s, tuinen, binnenhuisarchitectuur, wagens, tractors, etc. In alle eindproducten waar u fysiek kan plaats nemen, kan u op voorhand uw klanten laten ervaren hoe het is om er al in te staan zonder zich te moeten verplaatsen. Aan de hand van Virtual Reality krijgt u snel feedback en kan u uw paradepaardjes laten bewonderen en gebruiken om uw verkoop te optimaliseren.

Firefleye is gespecialiseerd in het optimaliseren van verkoop aan de hand van Virtual Reality. Aarzel niet ons te contacteren om te bekijken hoe u uw klanten kan verbazen door het gebruik van deze innoverende technologie en volledig afwerken met uw logo’s en naam.

Een andere mogelijkheid is het presenteren van uw producten aan de hand van Virtual Reality op beurzen. Zo verbaast u niet enkel uw potentiële klanten maar haalt u ook nog eens extra bezoekers naar uw stand aan de hand van de innovatieve uitstraling van Virtual Reality. Lees hier meer over de mogelijkheden die VR kunnen bieden op beurzen.

Fabrieken of industriesector

Firefleye - use case - factoryDe assemblagelijn van een fabriek dient op regelmatige basis onderworpen te worden aan controles en is onderhevig aan gebreken en problemen. Firefleye heeft een oplossing uitgewerkt die de fabrikant toelaat om aan de hand van virtualisatie en interactiviteit zijn techniekers te ondersteunen. Zo zal de technieker 360° foto’s met interactiviteit te zien krijgen over de referentie setup van een bepaald onderdeel op de assemblagelijn. Kan hij zien hoe kabels, slangen en connecties dienen geïnstalleerd te worden, aan de hand van interactiviteit extra informatie te weten komen en zo ook reparaties uitvoeren.

Firefleye heeft ook een mogelijkheid toegevoegd in deze oplossing om quality control uit te oefenen, bepaalde checkpoints aan te duiden en zo op regelmatige basis en in de applicatie zelf te laten registreren of de checkpoints al dan niet goed bevonden zijn. Additionele informatie kan worden toegevoegd als het nodig is en rapportage wordt bijgehouden in een database en beschikbaar gesteld aan de bevoegde personen.

Indien u geïnteresseerd bent om dergelijke oplossing te bespreken voor uw fabriek of assemblagelijn, aarzel dan zeker niet contact op te nemen met Firefleye. Zo kunnen we kijken of onze standaard oplossing volstaat voor u of verder dient aangepast te worden aan uw noden.

Naast deze use cases zijn er nog tal van andere mogelijkheden om Virtual Reality of virtualizatie te implementeren andere omstandigheden of omgevingen. We geven hieronder nog een kleine opsomming:

Communicatie (presenteren van nieuwe producten)

Firefleye - use case - tablet

  • Presentatie/demo organiseren aan de hand van Virtual Reality (bv Visualiseren van Autocad-modellen in VR waardoor bijvoorbeeld een wagen niet gebouwd moet worden om er al in detail naar te kijken)
  • Virtual Reality tijdens het presenteren van nieuwe producten of productielijnen aan werknemers (bv nieuwjaarsreceptie)

E-learning sessies of vorming

  • In Virtual Reality zodat de persoon zich in een ruimte bevindt en acties kan ondernemen (bijvoorbeeld het aanleren van veiligheidssituaties – evacuatie waarbij brand wordt gesimuleerd in VR)
  • Een virtual tour zodat de persoon van de ene ruimte naar de andere kan gaan en daar interactieve elementen te zien krijgt met additionele informatie op maat van de werknemer en zijn profiel

Welkomstruimte

  • Verwelkom uw bezoekers in de ontvangstruimte van uw winkel, fabriek of showroom met een groot interactief touch screen, 360° foto’s en informatie over uw winkel of producten (Dit type van informatie is tevens te gebruiken in communicatie naar derden op bijvoorbeeld website)

Gids

  • Ondersteun of vervang de tour van de gidsen aan de hand van Virtual Reality of interactieve tours. Geef additionele informatie aan de bezoekers of vervang de gids in tijden dat er geen bezoek mogelijk is (bv ombouwen van de assemblagelijn).

Firefleye kan deze oplossingen samen met u en op maat van uw onderneming uitwerken zoals het reeds deed voor andere klanten. Contacteer ons indien u de mogelijkheden wil bespreken.

 

Het gebruik van Virtual Reality. Waar zou dat kunnen?
Tagged on: